FB TW PIN NWS

Dünya da Arda Turan'ı konuşuyor!

2018-05-11
Dünya da Arda Turan'ı konuşuyor!
Dünya da Arda Turan'ı konuşuyor!

Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor'la 1-1 berabere kalıp şampiyonluk yolunda ağır bir yara alırken 90+4'te Arda Turan da çılgına döndü. Yardımcı hakem Erdinç Sezertam'ı yakasına yapışarak iten Arda Turan kırmızı kart gördü.

Arda Turan'a müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle 10 resmi maç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 maç, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik tehdidi nedeniyle 3 maç, toplamda 16 maçtan men cezası verildi! Arda Turan'ın bu cezası yurt dışı basınında da geniş bir yer buldu.

4 Mayıs 2018 tarihinde yapılan Medipol Başakşehir - Demir Grup Sivasspor maçında yardımcı hakem Erdinç Sezertam’a fiziki müdahalesinin yanı sıra hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya da hakaretler savurduğu ortaya çıkan Arda Turan’ın cezası 10 Mayıs 2018 tarihinde belli oldu. Sportmenliğe aykırı hareket ve hakaretten PFDK’ya sevkedilen tecrübeli oyuncunun en az 6 en fazla 8 maçla cezalandırılması bekleniyordu.


Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 10 Mayıs tarihli toplantısında aldığı kararları açıkladı. Başakşehirli Arda Turan 16 maç ceza alırken Marcio Mossoro da 4 maç ceza aldı. Akhisarlı Milan Lukac'a 4 maç, Kubilay Kanatsızkuş'a 4 maç, Titi'ye 2 maç Trabzonsporlu Tomas Hubocan ve Okay Yokuşlu'ya da 1'er maç ceza verildi.

İşte dış basın Arda Turan'ın cezasını böyle gördü.

1) Amerika – NBC Sports Arda Turan hakemi ittiği için rekor ceza aldı – Haberin detayında yan hakemi itmesinin videosu ve 16 maçın açılımı yazıldı. 10 maç yan hakeme saldırma, 3 maç küfür, 3 maç da tehdit. Başakşehir’in bu sezon kalan 2 maçı ve seneye oynayacağı ilk 14 maçında forma giyemeyeceği belirtildi.

2) Avustralya – Fox Sports – Barcelona’dan kiralık Arda Turan, hakemi ittiği ve küfür ettiği için 16 maç ceza aldı. Haberde Göksel Gümüşdağ’nın açıklamaları de yer aldı. “Biz de Arda’ya ceza vereceğiz ama bu kadar büyük bir cezayı kabul etmiyoruz, 6-8 maç arası olmalıydı. Çifte standart var.

3) Portekiz – A Bola – Bu hareketler Arda Turan’a 16 maç ceza aldırdı (pozisyonun videosu eşliğinde haber) – Haberin detayında Arda Turan’ın Barcelona’nın eski oyuncusu olduğu, kendisine yapılan faul sonrası hakemlere gösterdiği abartılı tepkiler sonrası 16 maç ceza aldığı yazıldı.

4) İngiltere – Daily Record – Barcelona’nın kiralık yıldızı Arda Turan şaşırtıcı bir şekilde 16 maç ceza aldı – Görselde Arda Turan’ın orta hakeme yumruk sıkması var. Haberin detayında ise 16 maçın açılımı yazıldı.

5) İtalya – Corriere dello Sport Arda Turan’a maksimum ceza: 16 maç – Görselde Arda Turan’ın yan hakemin üzerine yürüdüğü an var. – Haberin detayında yan hakemi itmesi ve aşağılayıcı ifadeler kullandığı için ceza aldığı yazıldı. Yan hakemi ittiği ve çıkarken “O… ç…” dediği belirtildi. 16 maçın açılımı yazıldı, önümüzdeki sezonun ilk kısmını kaçıracağı belirtildi.

6) Romanya – Pro Sport – Türkiye’nin Ionel Ganea’sı! Yardımcı hakemin boğazına sarılınca 16 maç ceza aldı! – Olayın nasıl olduğu anlatılırken, yaptıklarıyla geçtiğimiz senelerdeki şaşalı döneminin üzerine tuz biber ektiği söylendi. 16 maçlık cezanın rekor olduğu belirtilirken, 2015 yılında da Atletico Madrid – Barcelona maçında benzer bir durumla karşılaştığını, yan hakeme ayakkabı fırlattığı belirtildi.

7) Almanya – sport.de – Rekor! Arda Turan 16 maç ceza aldı! – Detaylar Avustralya FOX Sports ile aynı. Ayrıca, Başakşehir’in hala şampiyonluk şansı olduğundan, ve Mart ayında Recep Tayyip Erdoğan’ın düğününde şahit olması sonrası manşetlerde yer aldığından bahsedildi.

8) İtalya – Tuttosport Arda Turan’a maksimum ceza, 16 maç! – Görselde orta hakeme yumruk sıkması var. – Haberin detayında Barcelona’dan kiralık olması, Atletico Madrid’in eski yıldızı olduğu belirtildi, 16 maçın açılımı yazıldı. 10 maç yan hakeme saldırma, 3 maç küfür, 3 maç da tehdit.

9) Hollanda – AD.nl – Yan hakemi iten Arda Turan’a mega ceza! – Görselde yan hakemi iterken, detayda pozisyonun videosu var. – Eljero Elia’nın takım arkadaşı, önümüzdeki sezonun ilk kısmının büyük bir çoğunluğunu kaçıracak yazıldı.

10) Hindistan – Sportskeeda – Hakemi iten Arda Turan’a 16 maç ceza – Barcelona’dan Başakşehir’e, 2020 yılına kadar kiralanan Arda Turan, kendisine yapılan bir faul sonrası hakemin üstüne yürüdü, 16 maç ceza aldı.

11) Almanya – Bild Arda Turan 16 (!) maç ceza aldı – Görselde orta hakeme yumruk göstermesi var – Yan hakeme saldırdığı için bu cezayı aldığı belirtildi.

12) Almanya – Der Spiegel Arda Turan’a 16 maç ceza – Detayı sport.de ile aynı.

13) Fransa – L’Equipe Arda Turan 16 maç ceza aldı – Hakeme olan saldırısından bahsedildi. Ayrıca 39 bin TL ceza daha aldığı belirtildi. Türk medyasında bu cezanın rekor olduğu yazıldı.

14) İspanya – Mundo Deportivo – Gazetenin ilk sayfasında “Arda Turan 16 maç ceza aldı” yazdı.



Medipol Başakşehir, sahasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor’la 1-1 berabere kalırken 90+2’de gelen golle kaybedilen iki puan Başakşehir’in yıldız oyuncusu Arda Turan’ı adeta çıldırttı. 90+4’te rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında faul beklerken sinirlerine hakim olamayan Arda Turan, yardımcı hakem Erdinç Sezertam’a önce yoğun itirazlarda bulundu sonra da Sezertam’ı yakasına yapışarak itti.

Müsabakanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, Arda Turan’ın bu hareketinden sonra direkt kırmızı kartla Arda’yı oyundan attı. Hakeme fiziksel bir müdahalede bulunan Arda Turan’a kaç maç ceza verileceği merak konusu ancak Arda Turan’ın sezonu kapatması bekleniyor. Öte yandan Mossoro da maçta 37 ve 38. dakikada gördüğü sarı kartlarla oyundan atılmıştı.