FB TW PIN NWS

David Beckham Ebola ile mücadelenin yüzü oluyor

2014-10-14
Aktif futbol kariyerini noktalayan David Beckham, binlerce kişinin hayatına mal olan Ebola salgınıyla mücadelede UNICEF’in yeni kampanyasının yüzü oluyor.

İngiliz basınında yer alan habere göre, 39 yaşındaki Beckham, şu ana kadar 4 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ebola salgınının önlenmesi için temizliğin önemine dikkat çekecek.

Sierra Leone Futbol Federasyonu Başkanı Isha Johansen yaptığı açıklamada, Beckham’ın kampanyaya destek vermesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Sierra Leone’da futbol din gibidir. Tüm erkekler, kadınlar ve çocuklar İngiltere Premier Lig’den bir takımı ya da futbolcuyu destekler. Çoğu kişinin favori oyuncusu da David Beckham’dır” ifadelerini kullandı.

Beckham’ın UNICEF kampanyası çerçevesinde vereceği mesajın tüm kıtada duyurulacağını kaydeden Johansen, mesajın salgına karşı farkındalığın artmasına yardımcı olacağını belirtti.

İngiltere Milli Takımı’nın unutulmaz isimlerinden Beckham, 2008 yılında Ebola salgınından en çok etkilenen yerlerden biri olan Sierra Leone’nin Makeni kentini ziyaret etmişti.