FB TW PIN NWS

Cobain, Elvis'i tahtından indirdi

2006-10-26
Nirvana'nın solisti Cobain, Elvis'i geçerek yılın öldükten sonra en çok kazandıran ismi oldu.

ABD'li Forbes dergisinin her yıl hazırladığı 'Öldükten Sonra En Çok Kazandıranlar' listesinin ilk sırasında bu yıl 50 milyon dolarla ünlü rock grubu Nirvana'nın solisti Kurt Cobain yer aldı. Ekim 2005 ile Ekim 2006 tarihleri arasında kazandırdığı paraya göre oluşturulan 13 kişilik listede, Cobain'i Rock'n Roll'un kralı olarak tarihe geçen Elvis Presley 42 milyon dolarla takip etti. Böylece, Cobain geçen yılın lideri olan Presley'i geride bırakmış oldu. Cobain'in ilk sıraya çıkmasındaki en büyük etkenin, oyuncu ve şarkıcı eşi Courtney Love'ın, Nirvana grubunun şarkılarının bir kısmını

Prime- Wave müzik şirketine satması olduğu belirtildi. Nitekim, Cobain, 2005 listesinde yer almıyordu. Geçen senenin lideri Presley, 45 milyon dolar kazandırmıştı. Listenin 3'üncü sırasına da 35 milyon dolarlık kazancıyla, dünyanın en ünlü çizgi kahramanlarından Snoopy'nin yaratıcısı Charles Schulz yerleşti. Schulz, geçen seneki listenin 2'nci sırasında yer alıyordu.

TOPLAM KAZANÇ DA ARTTI

Dördüncü ve beşinci sıraları da efsanevi Beattles grubunun üyesi John Lennon ve ünlü fizikçi Albert Einstein aldı. Lennon geçen sene 22 milyon dolar kazandırırken, bu yıl bu rakamı 2 milyon dolar artırdı. Listede ayrıca, pop art uzmanı ve görsel tasarımcı Andy Warhol, yazar Theodor Dr. Seuss Geisel ve Yüzüklerin Efendisi kitabının yazarı JRR Tolkien yer aldı. Geçen sene listede yer alan Baba filminin ünlü oyuncusu Marlon Brando ise bu sene listeye giremedi. Listede yer alan 13 kişinin son 1 yılda kazandırdığı toplam para ise 247 milyon doları buldu. Bu rakam geçen sene 186 milyon dolardı.