FB TW PIN NWS

Cimbom'un deplasman kabusu sürüyor: 2-2

2007-03-17
Galatasaray, sakat futbolcularının yanı sıra Gerets tarafından kadroya alınmayan Hasan Şaş ve Necati'den de yoksun çıktığı karşılaşmada Konyaspor'la deplasmanda 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında zorlu Trabzonspor engelini 2-1'lik skorla geçmeyi başaran Galatasaray, sakat futbolcularının yanı sıra Gerets tarafından kadroya alınmayan Hasan Şaş ve Necati'den de yoksun çıktığı karşılaşmada Konyaspor'la deplasmanda 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Gerets'in sürpriz bir kadroyla başladığı karşılaşmada önce Arda, sonra da Okan'ın sakatlanarak oyunu terketmesiyle etkili isimlerini yitiren G.Saray, geriye düştüğü karşılaşmada önce Ilic, ardından da Hasan Kabze ile öne geçmesine rağmen son dakikalarda Cedric'in golüne engel olamadı ve şampiyonluk yarışında çok değerli 2 puanı Konya'da bıraktı.

KONYASPOR: 2 - GALATASARAY: 2

STAT: Konya Atatürk
HAKEMLER: Hakan Sivriservi, Baki Tuncay Akkın, Erdinç Sezertam, (4. Hakem) Halis Özkahya

KONYASPOR: Özden (Dk. 45 Oğuzhan), Erkan, Ömer, Tayfun, Da Silva, Eren (Dk. 65 Cedric), Sedat (Dk. 77 Volkan), Mustafa, Erman Özgür, Neca, Eder Ceccon
YEDEKLER: Oğuzhan, Ozan, Volkan, Koray, Erman Ergin, Cedric, Uğur
TEKNİK DİREKTÖR: Nurullah Sağlam

GALATASARAY: Aykut, Sabri, Emre, Tomas, Ergün, Okan (Dk. 55 Mehmet Güven), Ayhan, İliç, Arda (Dk. 45 Carrusca), Hakan Şükür (Dk. 82 Ümit), Hasan Kabze
YEDEKLER: Fevzi, Song, Cihan, Ferhat, Mehmet Güven, Carrusca, Ümit Karan
TEKNİK DİREKTÖR: Erik Gerets

GOLLER: Neca (Dk. 7), İliç (Dk. 10), Hasan Kabze (Dk. 51), Cedric (Dk. 87)
SARI KARTLAR: Eder (Konyaspor), Ergün, Emre, Mehmet Güven, Aykut, Ümit Karan (Galatasaray)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
4. Dakikada Erman Özgür'ün Galatasaray defansının arkasına attığı topa, Eder'den önce müdahale eden Aykut, tehlikeyi büyümeden önledi.

GOL 7. Dakikada Galatasaray yarı sahasında topla buluşan Neca, yaklaşık 25 metreden sol ayağıyla çok sert vurdu. Aykut'tan seken top üst kale direğinin altına çarparak ağlarla buluştu. 1-0

GOL 10. Dakikada sol kanatta rakiplerinden topu kurtaran Arda, meşin yuvarlağı Ilic'in önüne bıraktı. Ceza sahası sol çaprazından Ilic'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Özden'in sağından ağlarla buluştu. 1-1

15. Dakikada orta sahadan Okan'ın Konyaspor ceza sahasına gönderdiği pasa hareketlenen Hakan Şükür'den önce araya giren Da Silva topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

31. Dakikada Konyaspor ceza sahasının dışında topla buluşan Sabri'nin sert şutunda top yandan auta gitti.

34. Dakikada sol kanattan atağa katılan Da Silva, Galatasaray ceza sahasına girer girmez ortasını yaptı. Da Siva'nın ortasında topla buluşan Erman Özgür'ün sert vuruşunda köşeden ağlara gitmekte olan topu Aykut çıkarmayı başardı.

37. Dakikada Galatasaray'ın kullandığı köşe atışına çıkan Özden altıpas içerisinde kontrol ettiği topu elinden kaçırdı. Hasan Kabze'nin önünde kalan topa yaptığı vuruşta kaleye giden topu Mustafa Er çizgi üzerinden çıkarmayı başardı.

41. Dakikada soldan atağa katılan Da Silva'nın, kendi yarı sahasında aldığı topu uzun bir süre sürdükten sonra Galatasaray ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta top Aykut'ta kaldı.

44. Dakikada rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Arda'nın sağ köşeden içeriye çevirdiği topa, Hakan Şükür yerden vurdu. Kaleye giden topu son anda araya giren Erkan, çizgiden çıkardı. Dönen topu kontrol eden Ayhan'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Özden, meşin yuvarlağı kontrol etti. Bu pozisyonda çarpışan Arda ve Özden sakatlanarak oyunu terketti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
48. Dakikada Konyaspor'un kullandığı köşe atışında topla buluşan Tayfun'un ceza sahasından yaptığı sert vuruşta top yandan auta gitti.

GOL 51. Dakikada Okan'ın sağdan yaptığı ortaya çıkan Konyaspor kalecisi Oğuzhan, Tayfun ile çarpışarak topun kontrolünü kaybetti. Boşta kalan topa bekletmeden vuran Hasan Kabze Galatasaray'ı karşılaşmada öne geçiren golü attı. 1-2

58. Dakikada sol kanatta Eren'le gelişen Konyaspor atağında, Eren'in Galatasaray ceza sahasına yaptığı ortayla arka direkte buluşan Erkan'ın kontrolsüz vuruşunda top auta gitti.

64. Dakikada Ilic ile yaptığı verkaçla Konyaspor ceza sahasına giren Carrusca'nın yerden vuruşunda top kaleci Oğuzhan'da kaldı.

67. Dakikada sağ kanattan hareketlenen Sabri'nin ceza sahasına yaptığı orta ile penaltı nopktasının hemen önünde buluşan Hasan Kabze'nin boş pozisyondaki vuruşunda top direğin dibinden auta gitti.

83. Dakikada Konyaspor'un Da Silva ile orta sahadan kullandığı serbest atışta, ceza sahasına gelen ortaya iyi yükselen Eder'in vuruşunda top yandan auta gitti.

GOL 87. Dakikada sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında Galatasaray ceza sahasında oluşan karambolde topla buluşan Cedric'in sol ayakla yaptığı vuruş Galatasaray ağlarıyla buluştu ve karşılaşmaya eşitlik geldi. 2-2

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, sürpriz bir değişiklikle Hasan Kabze'yi ilk 11'de sahaya sürerken, Ümit Karan'ı yedek soyundurdu.

Konyaspor-Galatasaray maçı için Atatürk Stadı içi ve dışında, yaklaşık bin 100 polis görev yaptı. Taraftarlar, kapıları saat 16.00 sıralarında açılan stada girişte, iki ayrı noktada polis kontrolünden geçirildi. Galatasaray taraftarları, kendileri için ayrılan yeşil tribünü, maçın başlamasına 1 saat kala doldurdu. Bazı turnikelerin arıza yapması nedeniyle Konyaspor taraftarları, stat dışında uzun kuyruklar oluşturdu. Ayrıca, stat önünde korsan bilet satan bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Maç başlamadan önce 23 bin kişilik Atatürk Stadı tamamen doldu. Stada ilk olarak konuk ekip Galatasaray giriş yaptı. Her iki takım futbolcuları da maçın başlamasına 45 dakika kala sahaya çıkıp, bir süre ısındı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Arda, Sabri, Hakan Şükür başta olmak üzere futbolculara yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Atatürk Stadı'nda Galatasaraylı taraftarların, ''Konya, sen bizim her şeyimizsin'' tezahüratları üzerine Konyaspor tribününden saha kenarına atlayan bir taraftar, Galatasaray tribünü önüne geldi. Burada Konyasporlu taraftar, Galatasaraylı bir taraftarla takımlarının renklerini taşıyan kaşkolları değiştirdi. Bu davranış, stattaki tüm taraftarlardan alkış aldı.

GERETS VE SAÐLAM'DAN SÜRPRİZ KADRO
Galatasaray'da sakatlığı bulunan oyuncular Mondragon, Orhan ve Aydın ile sarı kart cezalısı İnamoto, Konya'ya gelen kadroda yer almadı. Galatasaray Teknik Direktörü, Eric Gerets, Hasan Şaş ile Necati'yi, Konyaspor maçı kadrosuna almayarak, İstanbul'da bıraktı. Eric Gerets, kadroda sürpriz bir değişikle Hasan Kabze'yi ilk 11'de sahaya sürerken, Ümit Karan'ı yedek soyundurdu

Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da haftalardır, forvet oynayan Tayfun'u bu maçta defansta görevlendirirken, sakatlığı nedeniyle uzun süre forma giymeyen Eder'i de ilk 11'de sahaya sürdü.
PAF takımları arasındaki maçı Konyaspor, 46. dakikada Murat Kaya ve 77. dakikada Abdullah'ın attığı gollerle 2-1 kazandı. Galatasaray'ın golünü 65. dakikada Anıl attı.

Paf takımı maçını Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, yönetim kurulu üyesi Fatih Gökşen ve Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve Başkan Yardımcısı Arif Çelik izledi.

Galatasaraylı futbolcular, ''Şehitlerimiz, sizleri sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Emanetiniz, şerefimizdir'' pankartıyla, Konyasporlu oyuncular ise ''Mevlana'nın doğumunun 800. yıl dönümü kutlu olsun'' yazılı pankartla sahaya çıktılar.