FB TW PIN NWS

Cim Bom, Kayseri'den yine golsüz dönüyor:0-0

2007-02-05
Galatasaray Kayseri'de dondu! Hafta arasında oynanan Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasında kentin diğer takımı K.Erciyesspor'la yine Kayseri'de 0-0 berabere kalan G.Saray ligde bu kez de Kayserispor'a gol atamadı ve sahadan beraberlikle ayrıldı.

K.Erciyesspor maçına oranla daha iyi bir zeminde oynanan maçta G.Saray'ın gol ayakları suskun kaldı. Kayserisporlu futbolcular da özellikle ilk yarıda yakaladıkları pozisyonları cömertçe harcadılar.

Fenerbahçe'nin yine Kayseri'de puan kaybetmesiyle puan farkını 5'e indiren G.Saray Fenerbahçe gibi Kayseri'de puan kaybetti ve aradaki puan farkı 7'ye yükseldi.

GALATASARAY: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan Ak, Hasan Şaş, Ayhan, İnamoto, Arda,İliç, Ümit

KAYSERİSPOR: Ivankov, Erdal, Iglesias, Ragıp, Gökhan, Toledo, Kemal, Aydın, Mendez Russo, Uğur, Mehmet Topuz

İLK YARIDAN DAKİKALAR
7. dakikada sol kanatta topa sahip olan Kemal Sabri'yi geçtikten sonra ceza sahasına topu yerden gönderdi. Araya giren Song topu uzaklaştırdı.

9. dakikada Kayserisporlu oyuncunun defansın arkasına gönderdiği topa koşan Gökhan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ayağının içiyle yaptığı vuruş auta çıktı.

12. dakikada Sabri'nin sağ kanattan arka direğe yaptığı ortaya Ümit Karan gelişine vurdu. Top auta çıktı.

24. dakikada Inamoto sakatlık geçirdi ve yerde kaldı. Kayserisporlular topu taca attı. Inamoto'nun tedavisinden sonra oyun tekrar başladı

32. dakikada Hasan Şaş'ın caza sahasına verdiği pasla Iliç buluştu. Iliç'in geriye çıkardığı topu son anda defans uzaklaştırdı. Kayseri defansı rahat bir nefes aldı.

35. dakikada Arda'nın sağ kanattan geriye, ceza sahası yayına doğru çıkardı topa Hasan Şaş gelişine ayağının içiyle vurdu.Top auta çıktı.

37. dakikada ceza sahasına doğru kullanılan uzun tacı Iglesias kafayla inidirdi. İndirdiği topa Gökhan vurdu fakat top auta çıktı.

38. dakikada sağ kanatta kaptığı topla ceza sahasına yönelen Gökhan'ın sol ayağıyla yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı.

44. dakikada Iglesias'ın ceza sahasının hemen önünden kullandığı şut üst ağlarda kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
46. dakikada Erdal yerini Kanber'e bıraktı.

48. dakikada Toledo'nun ceza sahasına indirdiği topa Iglesias vurdu. Top Mondragon'da kaldı.

50. dakikada Sabri'nin yerden kullandığı serbest vuruş kalenin dibinden dışarı çıktı.

62. dakikada Arda ve Hasan Şaş yerlerini Hasan Kabze ve Okan'a bırakıyor.

67. dakikada Iliç'in defansın arkasına gönderdiği topla buluşan Ümit Karan topu kalecinin üstünden aşırmak istedi fakat Ivankov topa sahip oldu.

71. dakikada Eder Kemal'in yerine oyuna girdi.

76. dakikada Tomas kafasına aldığı dabe sonucu yerde kaldı. Tomas sakatlığı uzun sürmedi.

77. dakikada ceza sahasına,defansın arkasına gelen topa Ümit Karan koşu yaptı. Topla buluşan Ümit istediği gibi vuramadı. Top kaleci Ivankov'da kaldı.

84. dakikada Gerets tüm kozlarını kullanıyor ve Iliç'in yerine Nacati'yi alıyor.

85. dakikada Gökhan yerini İlhan'a bırakıyor.

90+3. dakikada Kayseri forveti çok müsait bir pozisyondan yararlanamadı.

MAÇTAN NOTLAR
Turkcell Süper Ligi'nde, Kayseri'de oynanan Kayserispor-Galatasaray maçı öncesinde, hava sıcaklığının -7 dereceye düştüğü karşılaşmayı bini Galatasaraylı olmak üzere yaklaşık 15 bin kişi izledi.

Buzla kaplı sahada oyun alanı kömür tozuyla çizilerek belirlendi. Maçta 780 polis görevlendirildi. Yedek kulübelerindeki futbolcular ve teknik adamlar üşümemek için dizlerine battaniye örterek, soğuktan korunmaya çalıştılar.

Kayserispor ve Galatasaraylı futbolcular sahaya, "Akülü tekerlekli sandalye kampanyası için 3430'a boş mesaj gönderin. 1 mesaj 5 YTL" yazılı pankartı birlikte taşıyarak çıktılar.

Karşılaşma öncesi İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra, dün hayatını kaybeden Kayserispor antrenörlerinden Mahir Karaahmetoğlu için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu sırasında tribündeki taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye slogan attılar.

PAF MAÇI SONRASINDA OLAY
Dış sahada yapılan Paf takımları karşılaşmasında ise, Galatasaray Paf takımı, Kayserispor Paf takımını 3-1 yendi. Maç bitiminden sonra Galatasaraylı taraftarlar ile Kayserisporlu taraftarlar arasında başlayan sözlü sataşma daha sonra kavgaya dönüştü. Kavga sırasında parmağından bıçak ile yaralanan bir Galatasaraylı taraftar tedavi için hastaneye gönderildi.

Taraftarların kısa süren kavgası, polis tarafından daha fazla büyümeden önlendi.