FB TW PIN NWS

CHP: ''Türkiye'de hayalet bakan var''

2007-02-06
CHP Grup Başkanvekili Koç, “Hrant Dink suikastında bilgi kirliliği yaratıldı” açıklamalarına, “Bu bilgi kirliliğini kim yaratıyor, Emniyet içinde gizli bir savaş mı var, İçişleri Bakanı hayalet bir bakan mıdır? soruyoruz” dedi. Koç, Aksu’yu istifaya çağırdı.

Grup Başkanvekili Haluk Koç, Hrant Dink cinayetinde tek sorumlunun AKP iktidarı olduğunu öne sürerek, dünyanın herhangi bir ülkesinde siyasal cinayet işlendiğinde gözlerin hükümete çevrildiğini belirtti. Koç, “Hükümetin dışında devletin her kurumuna saldırılıyor, toplumun her katmanına bir yakıştırma yapılıyor. Hükümetten tık yok, sorumlu bakan ise seyirci. Hayalet bir bakan var” dedi.

Koç, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Hrant Dink cinayeti ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. “Hrant Dink suikastında bilgi kirliliği var” açıklamalarına “Bu bilgi kirliliğini kim yaratıyor, Emniyet içinde gizli bir savaş mı var, İçişleri Bakanı hayalet bir bakan mıdır? soruyoruz” diyerek, karşılık veren Koç, “Topu başkalarına atan, işin tek ve birinci sorumlusu AKP iktidarıdır. Olaylara seyirci kalan, hayalet bir bakan var” dedi.

Koç, dünyanın herhangi bir ülkesinde siyasal bir cinayet işlendiğinde gözlerin hükümete çevrildiğine dikkat çekerek, “Demokrasinin tam işlediği ülkelerde ilk aşamada bakan istifa eder. Hükümet ciddi sıkıntıya girer. Hükümetin dışında devletin her kurumuna saldırılıyor, toplumun her katmanına bir yakıştırma yapılıyor. Ama AKP Hükümetinde tık yok. İçişleri Bakanı sanki olayın dışında Dünya’dan habersiz iyi bir seyirci. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, olayların selameti açısından derhal istifa etmeli” diye konuştu.

DOKTOR REÇETESİ GİBİ
Koç, Başbakan Erdoğan’ın son günlerde sık sık dile getirdiği “milliyetçilik” yorumlarına ise, “Son günlerde Başbakan doktor reçetesi gibi günde üç sefer milliyetçiliği dar kalıplara yorumlaması, kendi teslimiyetçiliğini maskelemeye dönük açıklamadır. Yaşananların ışığında Başbakanın söylemleri, hedef saptırmaktır, şaşırtmaktır” diye kaydetti.

BAŞBAKAN SIÐ YAKLAŞIYOR
Toplumda yükselen başkaldırıyı milliyetçilik kavramına indirgeyenlerin bir taşla iki kuş vurmak istediklerini öne süren Koç konuşmasına şöyle devam etti; “Başbakan sığ yaklaşıyor, yükselen dalgayı basit dar kalıplı milliyetçiliğe indirgemek yanlıştır. Yükselen dalga, kafatası ırkçılığını çağrıştıran yaklaşımlarla etkisiz kılınmaya çalışılmakta ve bunun sonucunda sömürüye karşı ulusal çıkarları savunanlar acımasızca çağdışı olmakla itham edilmektedir.”