FB TW PIN NWS

CHP Milletvekili Ali Dinçer yaşamını yitirdi

2007-04-18
TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Yüksek ateş nedeniyle Cuma günü kaldırıldığı İbni Sina Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tutulan Dinçer, bugün öğle saatlerinde yaşama veda etti.

Bir enfeksiyon sonucu rahatsızlanan Dinçer, yakalandığı lenf kanserini yenmiş, ancak daha sonra hepatite bağlı karaciğer yetmezliği sorunu yaşamıştı. Ali Dinçer'e, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hasan Saka'nın karaciğeri 22 Aralık 2006'da İbni Sina Hastanesi'nde nakledilmişti.

TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, 1945 yılında Bulgaristan'ın Razgrad şehrinde doğdu.

ODTÜ Mühendislik Fakültesi'nden mezun olan Dinçer, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı, Kent Koop Batıkent Konut Kooperatifleri Birliği Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İslam Ülkeleri Başkentler Birliği Kurucu Başkanlığı yaptı. Ankara Belediye Başkanlığı, 19. dönemde SHP'den, 20. dönemde CHP'den seçilerek iki dönem Ankara milletvekilliği yapan Dinçer, 52. hükümette de Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Dinçer, 22. dönemde CHP'den Bursa milletvekili olarak parlamentoya girdi. Sanatçı Yıldız İbrahimova ile evli olan Dinçer, 1 çocuk babasıydı.

BAYKAL:"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'in vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ''Acımız çok büyük. Türkiye’mizin çok değerli, çok seçkin bir aydını, siyasetçisi, çok temiz bir vatan evladı genç sayılabilecek bir yaşta vefat etti'' dedi.


İstanbul'dan dönüşünde Dinçer'in vefat haberini alan Baykal, Esenboğa Havalimanı'ndan İbni Hastanesi'ne geçti.


Baykal, Dinçer'in eşi Yıldız İbrahimova ve kardeşi Tahir Dinçer'e başsağlığı dileğinde bulundu.


Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Baykal, Dinçer'in uzun süredir yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, "Sağlık sorunları karşısında dirençle, güler yüzle bir mücadele sürdürdü. Fakat maalesef bu uzun mücadele sonucunda Ali Dinçer'i bugün kaybettik. Acımız çok büyük. Türkiyemizin çok değerli, çok seçkin bir aydını, siyasetçisi, çok temiz bir vatan evladı genç sayılabilecek bir yaşta vefat etti. Takdiri ilahi. Ali Dinçer'in bütün yaşamı boyunca ortaya koyduğu sıcak sevecen anlayışı herkesle, her konumdaki insanla bir siyasetçi olarak, siyasetin her konumundaki kişilerle daima karşılıklı sevgiye, dostluğa, anlayışa dayanan, sıcak, olumlu bir ilişki kurmaktaki başarısını hepimiz saygıyla anıyoruz. Bir icraat adamı olarak Ankara Belediye Başkanlığı döneminde Ankaramıza çok büyük hizmetler verdi. Siyaseti daima bir hizmet alanı olarak düşündü. Ondan sonraki döneminde de siyasal yaşamında CHP'nin yeniden kuruluş dönemlerinde bize en büyük katkıyı, desteği veren arkadaşlarımızın başında gelmiştir. Kişiliği, hepimizin daima özlemle arayacağımız, olağanüstü iyi niyetli, pozitif, olumu, sıcak, dost bir anlayışı daima yansıtmıştır. Böyle bir insanı şu anda kaybetmiş bulunuyoruz. Bunun büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Hepimize sabır ve dayanışma görevi düşüyor. Ailesine ve bütün sevenlerine, ülkemize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, acınızı yürekten paylaşıyorum" dedi.

CENAZE YARIN

Ali Dinçer, yarın Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


Dinçer için yarın saat 11.30'da TBMM'de tören düzenlenecek. Daha sonra Dinçer'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


Bu arada, İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Akal da gazetecilere yaptığı açıklamada, Dinçer'in saat 11.50 itibariyle hayatını kaybettiğini söyledi.


Dinçer'in hastalığı hakkında da bilgi veren Akal, şunları söyledi:
''Lenfoma tedavisi sonrası karaciğer transplantasyonu ameliyatı geçirmiş olan Dinçer'in, bünyesinde normal insanlarda hastalık yapmayacak mikro organizmaların neden olduğu 'septik şok' diye adlandırılan bir tablo gelişti. Buna bağlı çoklu organ yetmezliği ve kanama, pıhtılaşma sistemlerinde meydana gelen bozukluklar nedeniyle kendisini kaybettik.''