FB TW PIN NWS

Bush uzlaşma arayışında

2006-12-03
ABD Başkanı George W. Bush, Irak konusunda Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında ''daha fazla uzlaşma olması'' gerektiğini savundu.

Irak stratejisi konusunda olası bir değişikliğe gelecek haftalarda karar vermesi beklenen Bush, haftalık radyo konuşmasında, ''Bu amaca (strateji değişikliği) ulaşmak için 2 partinin liderleriyle çalışacağım'' dedi.

''Beraber, Ortadoğu'nun ortasında özgür ve demokratik bir ulus kurmaları barış için çalışan ılımlıları ve reformcuları güçlendirmek için Iraklılar'a yardım edebiliriz'' diyen Bush, ''Çocuklarımızla torunlarımıza daha emin ve umut dolu bir dünya bırakabiliriz'' dedi.

Irak Çalışma Grubu'nun bu hafta açıklayacağı raporda, ABD'nin Irak'tan kademeli olarak çekilmesini önereceği bildirilmişti.

New York Times Gazetesi'nin haberinde, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile güven tazeleyen ve ülkesinin Irak hükümeti istediği sürece burada kalacağını açıklayan Bush'un üzerinde kurulan Irak'taki askeri varlığı azaltma yönündeki baskının, bu raporun açıklanmasıyla iyice artacağı belirtilmişti.