FB TW PIN NWS

Beşiktaş kabustan uyandı

2006-11-25
Turkcell Süper Lig'de 4 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Beşiktaş, son haftaların formda takımı Bursaspor'u ağırladığı karşılaşmada, ilk 45 dakikada yaşadığı kabustan, 'Timsah Avcısı' Ricardinho'nun attığı ve attırdığı goller ile uyandı: 3-1

Bursaspor'un 39. dakikada Sinan Kaloğlu ile bulduğu gol sonrası yaptığı 'Timsah Yürüyüşü' sevinci sadece 8 dakika sürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısında iyi kapanan Bursaspor karşısında rekor top kaybıyla oynayan ve pozisyona giremeyen Beşiktaş, özellikle savunmadan çıkarken yaptığı pas hatalarıyla rakibine bol miktarda pozisyon verdi.

Bu hatalardan bir tanesinde 39. dakikada, Beşiktaş defansının atağa çıkarken kaptırdığı topla ceza sahasına giren Sinan Kaloğlu Bursaspor'u öne geçiren golü atarken, Bursaspor devrenin sonlarında yakaladığı mutlak gol pozisyonlarını harcadı ve ilk yarı 1-0 Bursaspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Bursaspor golü sonrasında Bursasporlu futbolcular sahada 'Timsah yürüyüşü' yaparak kutladılar.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Burak-Ricardinho değişikliği ile başlayan Beşiktaş, bu değişikliğin meyvesini 47. Dakikada Kleberson-Ricardinho paslaşmasında, Ricardinho'nun attığı golle alırken baskısını da arttırdı.

Burak-Ricardinho değişikliği ile oyunu rakip yarı sahaya yıkan Beşiktaş, ilk golden 7 dakika sonra yine Ricardinho ile başlayan atakta bitirici isim Delgado olurken Beşiktaş 54. dakikada karşılaşmada ilk kez öne geçmeyi başardı.

Bursaspor oyuna sürekli forvet alarak maçı çevirmeye çalıştıysa da özellikle Zafer Biryol, yakaladığı net pozisyonlarda topu Runje'ye teslim ederek takımının kaderini çizdi.

80 dakikida İbrahim Akın çift sarı karttan ihraç edilince 10 kişi kalan Beşiktaş, yine Ricaridnho'nun çabasıyla golü buldu. 87. Dakikada Ricardinho, Ali Tandoğan'a milimetrik bir pas verdi. Ali Tandoğan rakibini geçip topu ağlara göndererek Beşiktaş'ın galibiyetini perçinledi.

Beşiktaş bu skorla Turkcell Süper Lig'de 4 hafta süren galibiyet orucuna son verirken, Bursaspor'un 3 maçtır devam eden galibiyet serisini de bozmuş oldu.

BEŞİKTAŞ: 3 - BURSASPOR: 1

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Muhittin Gürses, Serkan Akarca, Hakan Özkan

BEŞİKTAŞ: Runje, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Koray, İbrahim Üzülmez, Burak (Dk. 46 Ricardinho), Serdar, Kleberson (Dk. 87 Baki), İbrahim Akın, Delgado (Dk. 63 Ali Tandoğan), Nobre
YEDEKLER: Murat, Mustafa Doğan, Baki, Ali Tandoğan, Fahri, Ricardinho, Gökhan Güleç
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana

BURSASPOR: Ömer Çatkıç, Hasan Yiğit, Egemen (Dk. 87 Burak), Ömer Erdoğan, İsmail Güldüren, Sumulikoski, Frasineanu, Serkan Kurtuluş (Dk. 61 De Souza), Volkan, Pancu (Dk. 57 Zafer Biryol), Sinan
YEDEKLER: Yavuz, Cumhur, İbrahim Dağaşan, Yenal, Edson Gees De Souza, Burak, Zafer Biryol
TEKNİK DİREKTÖR: Engin İpekoğlu

GOLLER: Sinan Kaloğlu (Dk. 39), Ricardinho (Dk. 47), Delgado (Dk. 54), Ali Tandoğan (Dk.87)
SARI KARTLAR: İbrahim Akın, Koray, Gökhan Zan (Beşiktaş), Egemen (Bursaspor)
KIRMIZI KART: İbrahim Akın (Dk. 80)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
2. Dakikada sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Frasineau'nun ceza sahasına yaptığı ortada Sinan'dan önce Beşiktaş defansı araya girerek tehlikeyi önledi.

8. Dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez'e yapılan faul sonrasında ceza sahasına yapılan ortayı Bursaspor defansı karşıladı. Defanstan dönen topa sol çaprazdan hareketlenen Delgado'nun sert şutunda top auta çıktı.

10. Dakikada İbrahim Akın soldan çizgiye inerken ceza sahasına ortaladı. Ömer Erdoğan Nobre'nin önünde uçarak kafayla topu kornere çeldi.

15. Dakikada Beşiktaş defansının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası dışında önünde bulan Sumilikoski'nin sert vuruşunda top yandan auta gitti.

17. Dakikada Bursaspor yarı sahasında topls buluşan Burak'ın yaklaşık 30 metre mesafeden Bursaspor kalesine gönderdiği şut, Bursaspor kalecisi Ömer'de kaldı.

21. Dakikada Volkan'ın Beşiktaş defansının arkasına attığı uzun topta, Gökhan Zan'ın hamle hatasında topla buluşan Frasineau'nun, altıpasa hareketlenen Sinan ile buluşturmak istediği top, Sinan yetişemeyince kaleye paralel olarak gitti ve Beşiktaş kalesi büyük bir tehlike atlattı.

27. Dakikada Beşiktaş defansının pas hatasında topla buluşan Pancu, sağ çapraza giderek ceza sahasına orta yapmayı denedi. Beşiktaş defansı topu kontrol altına almayı başardı.

31. Dakikada Burak'tan aldığı pasla ceza sahasına hareketlenen İbrahim Akın'ın ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşu, Bursaspor kalecisi Ömer kornere çelmeyi başardı.

36. Dakikada hücum presle kaptığı topla Beşiktaş kalesine ilerleyen Volkan'ın uzaktan şutu farklı şekilde auta çıktı.

GOL 39. Dakikada Beşiktaş defansının atağa çıkarken kaybettiği topla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Sinan Kaloğlu, Bursaspor'u öne geçiren golü attı. 0-1

44. Dakikada gelişen ani Bursaspor atağında Sinan Kaloğlu'nun attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
GOL 47. Dakikada Burak'ın yerine oyuna giren Ricardinho, Kelberson'un pasıyla ceza sahasında buluştuğu anda vuruşunu yaptı ve Beşiktaş'a beraberliği getirdi. 1-1

GOL 54. Dakikada Ricardinho'nun pasıyla ceza sahasında buluşan Delgado, kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı öne geçiren golü attı. 2-1

64. Dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren İbrahim Toraman'ın pasında Ricardinho altıpas çizgisi üzerinde, müsait durumda yaptığı vuruşta topu üstten auta yolladı.

67. Dakikada sol kanattan İbrahim Akın'ın ceza sahasına yaptığı orta Nobre'yi aşınca Bursaspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

71. Dakikada Ali Tandoğan'ın sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde vuran İbrahim Üzülmez'in vuruşunda Ömer topu son anda kornere çeldi.

73. Dakikada Beşiktaş kalesine kullanılan serbest vuruşta topla kale önünde buluşan Zafer Biryol topu kaleci Runje'ye nişanladı ve Bursaspor mutlak bir golden oldu.

76. Dakikada kaleci Runje ile karşı karşıya kalan Zafer Biryol'un şutu Runje'ye çarparak kornere gitti.

KIRMIZI KART 80. Dakikada Hasan Yiğit'i arkasından çeken İbrahim Akın ikinci sarı karttan dolayı oyundan ihraç edildi. Beşiktaş sahada 10 kişi kaldı.

GOL 87. Dakikada Ricardinho bir kez daha sahneye çıktı. Ricardinho'nun pasıyla ceza sahasına giren Ali Tandoğan, ilk rakibini çalımlayarak Beşiktaş'ı rahatlatan golü attı. 3-1

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'deki Bursaspor maçına, Fenerbahçe derbisinin kadrosuyla çıktı. Teknik direktör Jean Tigana, kadroda değişiklik yapmazken, yedek kulübesinde Murat, Ricardinho, Gökhan Güleç, Fahri, Baki, Mustafa ve Ali Tandoğan yer aldı.

Forvette Nobre, arkasında Delgado oynarken, solda ise yine İbrahim Akın görev yaptı.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDEYDİ
Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki gerginlik nedeniyle, iki kulübün aldığı karar gereği yeşil-beyazlı taraftarlar maça alınmazken, buna rağmen güvenlik üst düzeyde tutuldu.

Bursaspor taraftarlarının farklı şekillerde stada gelme ihtimaline karşı, Beşiktaş iskelesi, Beşiktaş Çarşısı ve BJK İnönü Stadı çevresinde, polisler geniş güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca stat çevresinde çok sayıda sivil polis de görev yaptı.

İki takım da stada geniş güvenlik önlemleri altında geldi.

STAT DIŞINDA HEYECAN
Beşiktaşlı taraftarların bir bölümü maçın başlamasına kısa bir süre kalana kadar tribünlere girmeyip stat çevresinde bekledi.

Siyah-beyazlı taraftarlar Bursasporlu taraftarların stada gelme ihtimaline karşın stat dışında toplu halde beklediler.

Bu arada Beşiktaş Köyiçi'nde toplanarak maçın başlamasına 1 saat kala topluca stada doğru yürüyüşe geçen çok sayıda Beşiktaş taraftarı bu sırada meşaleler yakarak renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarların topluca stada gelişi sırasında, stat çevresinde bekleyen siyah-beyazlı taraftarlar önce bu grubun Bursasporlu olabileceğini düşünerek o yöne doğru hareketlendi. Daha sonra bu taraftarların da Beşiktaşlı olduğu anlaşılınca her iki grup stat çevresinde Bursaspor'a hakaret içeren tezahüratlar yaptı.

MİSAFİR TAKIM TRİBÜNÜNE KARTAL POSTERİ
Beşiktaşlı taraftarlar, Bursasporlu taraftarların maça alınmaması nedeniyle boş bırakılan eski açık tribündeki misafir takım tribününe dev kartal posteri astı.

Bu tribünde ayrıca Bursa'nın ilçelerinden Gemlik, İnegöl ve Çekirge'den getirilen Beşiktaş pankartları asıldı.

BURSASPOR'A TEPKİ, PANCU'YA SEVGİ SELİ
Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi sahaya ısınmak için çıkan Bursasporlu futbolculara büyük tepki gösterdi.

Bursaspor aleyhine küfürlü tezahüratlar yapan taraftarlar, Bursaspor'da forma giyen eski futbolcuları Daniel Pancu'ya ise sevgi gösterilerinde bulundu. Rumen futbolcu da kendisine tezahürat yapan tribünlerin önüne giderek, taraftarları selamladı.

RUNJE YİNE TRİBÜNE GİTMEDİ
Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesi sahaya ısınmak için sahaya çıkan Hırvat kalecileri Runje'ye sevgi gösterilerinde bulundu.

Sürekli Runje lehine tezahürat yapan taraftarlar, Hırvat kaleciden tribünlere gelmesini istedi. Ancak ısrarlı tezahüratlara rağmen Runje sadece yerinden alkışlamakla yetinip tribünlerin önüne gitmedi. Taraftarlar bunun üzerine yedek kaleci Murat Şehin'den Runje'yi tribüne getirmesini istedi. Ancak Murat'ın çabaları da Hırvat kalecinin tribünlerin önüne gelmesine yetmedi.

SERDAR KURTULUŞ HASRET GİDERDİ
Sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen Beşiktaş'ın genç oyuncusu Serdar Kurtuluş, maç öncesi eski takım arkadaşları ile tokalaştı.

Bursaspor'a karşı ilk kez forma giyen Serdar, maç öncesi eski takım arkadaşları ile tek tek öpüştü. Serdar, ayrıca Bursaspor'da forma giyen kardeşi Serkan Kurtuluş ile hasret giderdi.

KIZIL: "İKİ MAÇ DA DOSTLUK İÇİNDE GEÇSİN"
Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Beşiktaş ile oynayacakları 2 maçın da dostluk içinde geçmesini istediklerini söyledi.

Kızıl, maç öncesi yaptığı açıklamada, "Biz iki kulüp olarak insanların sağlığını düşünüp taraftar götürmeme kararı aldık. Artık 2.5 sene geçmiş üzerinden. Bu işlerin unutulmasını istiyoruz. Ben de burada Bursasporlu taraftarların olmasını isterdim ama içlerinden birine bir şey olsa en büyük sorumluluk benimdi. Ben bu sorumluluğu almıyorum. İki maçın da dostluk içinde geçmesini istiyoruz" diye konuştu..

MEDYANIN İLGİSİ BÜYÜK
Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Turkcell Süper Ligi maçına medya da büyük ilgi gösterdi.
Karşılaşma için 220 basın mensubu akredite olurken, Bursa'dan da 60 medya mensubu maçı takip etti.

ÇARŞI"DAN PANKARTLAR
Beşiktaş ile Sivasspor arasında 13. haftada BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşma sonrası siyah-beyazlıların taraftar grubu "Çarşı" ile diğer taraftarlar arasında yaşanan atışma ve tartışmalar için "Çarşı" grubu maç öncesi pankart açtı.
İstiklal Marşı sırasında "Çarşı" grubunun bulunduğu kapalı tribünde, "Kongre fareleri pis ellerinizi tribünlerden çekin", "Bir şey bilip söylemeyen namerttir", "Kadıköy'de Beşiktaşımızı destekleyen numaralı sosyeteye teşekkürler", "Numaralı 301'den yargılansın" yazılı pankartlar açıldı.

SESSİZ PROTESTO
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi ve maçın başlamasıyla birlikte sessiz protestoda bulundu. Bu sırada numaralı tribünle, diğer tribünler arasındaki gerginlik göze çarptı.
Kapalı ve açık tribünler sessiz kalırken, numaralı tribündekiler ise tezahüratlar yaptı. Bunun üzerine diğer tribünlerden, numaralı tribünlere ıslıkla tepki geldi.
Karşılaşmanın 5. dakikası oynanırken, önce kapalı tribündeki "Çarşı" grubu, sonra da diğerleri sessiz protestoya son verip tezahüratlar yapmaya başladı.

PAF LİGİ'NDE BEŞİKTAŞ FARKLI GALİP
PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmada Beşiktaş, Bursaspor'u 6-0 mağlup etti.
Fulya Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini Can Erdem, Kenan (3), Mustafa ve Can Gümrükçü attı. Siyah-beyazlılar, bu galibiyetle puanını 33'e çıkarıp 2. sıradaki yerini korudu.

KARTAL EVİNDE ÜSTÜN
Beşiktaş Turkcell Süper Lig'de Bursaspor ile kendi sahasında oynadığı son 5 lig maçını da kazandı. Beşiktaş son 5 sezonda kendi evinde Bursaspor'u 2 kez 1-0, 2 kez 2-1, 1 kez 5-1 yendi. Beşiktaş ayrıca son 9 sezonda Bursaspor'a evinde hiç yenimezken 6 kez kazandı 3 maçta berabere bitti. Bursaspor en son 1994-95 sezonunda deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yenmişti. İki takım arasında oynanan 74 maçta Beşiktaş 29 kez kazanırken, 33 maç berabere bitti. 12 maçı ise Bursaspor kazandı.

TİMSAHLAR İPEKOÐLU İLE ÇIKIŞTA
Bursaspor teknik direktör değişikliği yapıp takımın başına Engin İpekoğlu'nu getirdikten sonra Turkcell Süper Lig'de oynadığı 3 maçı da galip bitirdi. Bursaspor evinde V.Manisaspor'u 4-0, Denizlispor'u 1-0 yenerken deplasmanda G.Antepspor'u 2-1 yenmişti.

KARTAL'IN EN AÐIR YENİLGİSİNDE BURSASPOR İMZASI VAR
Beşiktaş 49 sezonluk lig tarihinde yaptığı 2487 maçta en farklı mağlubiyetini 1980-81 sezonun 3.haftasında deplasmanda Bursaspor'dan aldı. Beşiktaş bu karşılaşmada yeşil-beyazlı takıma 5-0 yenilmişti.

TİMSAHLAR DEPLASMANDA BERABER KALMIYOR
Bursaspor bu sezon deplasmanda oynadığı 7 maçta da berabere kalmadı. Bursaspor bu sezon deplasman 3 galibiyet alırken 4 maçı da kaybetti. Bursaspor deplasmanda berabere kalmayan tek takım olurken deplasmanda Ç.Rizespor, Fenerbahçe ve G.Antepspor'u mağlup etti.

KARTAL GALİBİYETİ UNUTTU
Beşiktaş Turkcell Süper Lig'de 4 haftadır galibiyet alamıyor. Beşiktaş son 4 haftada oynadığı maçlarda 3 beraberlik alırken 1 de mağlubiyet aldı. Beşiktaş en son 22.10.2006 tarihinde Çaykur Rizespor'u deplasmanda 1-0 yenerken son 4 haftada oynadığı 3 maçı gol atmadan bitirdi. Beşiktaş son 4 haftada 4 gol attı kalesinde 5 gol gördü.