FB TW PIN NWS

Alexis Tsipras'dan zafer konuşması: AB ile ne çatışmaya gireceğiz ne de boyun eğeceğiz

2015-01-26
Alexis Tsipras'dan zafer konuşması: AB ile ne çatışmaya gireceğiz ne de boyun eğeceğiz
Alexis Tsipras'dan zafer konuşması: AB ile ne çatışmaya gireceğiz ne de boyun eğeceğiz

Yunanistan’da dün yapılan erken seçimlerin galibi Syriza’nın lideri Alexis Tsipras, seçim sonrası yaptığı konuşmada, partisine oy verenlere teşekkür etti ve ‘Bugün kazanan varsa o da Yunanistan emek hareketidir’ ifadelerini kullandı.

Yunanistan’da dün yapılan erken genel seçimlerin galibi Radikal Sol İttifak’ın (Syriza) lideri Alexis Tsipras, sonuçların ardından Propilya Meydanı’nda konuştu.

Evrensel’de yer alan habere göre Tsipras, “ AB ile ne çatışmaya gireceğiz ne de boyun eğeceğiz” dedi. Tsipras’ın sözleri şöyle:

“Yunan halkı tarih yazdı, umutlar tarih yazdı. Yunanistan bir sayfayı kapatıyor. Kemer sıkmanın yıkım ve korkusunu geride bırakıyor. Kaybeden ve kazananlar yok. Yenilenler elitler ve oligarklar. İtibarımızı ve egemenliğimizi geri kazanıyoruz. Bugün kutlama yapacağız, yarından itibaren çok çalışacağız. Bugün Yunanistan’da elitler ve oligarklar kaybetti. Çalışan ve umut eden Yunanistan kazandı. Yeni Yunan hükümeti, tüm felaket tellallarına ve dünyaya yanıldıklarını gösterecek.

‘5 YIL SÜREN BASKININ SONUNA GELDİK’

Yunan halkı bize kuşkuya hiç yer bırakmayan bir zafer bağışladı. Halkımız değişen Avrupa için örnek oldu. Yarından işe başlıyoruz. 5 yıl süren baskı sürecinin sonuna geldiğimizi ilan ediyoruz. Memorandum bugünden itibaren tarih oluyor. Yunan halkı bize açık çek vermedi ama hükümet olmamızı ve süreci başlatmamızı söyledi. Bugün yenen ve yenilen yok. Bugün kazanan varsa o da Yunanistan emek hareketidir.