FB TW PIN NWS

Aktörlerin Üzerlerine Yapışan Roller

2006-10-06
Sinema tarihinde bazı roller, onları büyük hevesle kabul eden aktörlerin gelecekteki kariyerlerini adeta baltalıyor.

Üzerlerine yapışan rollerden mustarip aktörlerin başında Leonard Nimoy, Macaulay Culkin, James Gandolfini, Elijah Wood ve Robert Englund geliyor. Stuff Magazine, “keşke o rolü kabul etmeseydim” dedirten, bazı aktörlerin adeta üzerine “yapışan” ve bir daha izleyicinin başka şekilde görmek istememesi nedeniyle kariyerlerine engel olan rolleri derledi:

Leonard Nimoy (Mister Spock - Uzay Yolu)
Kendine özgü yukarı doğru kalkık kaşları, karizmatik kişiliği ve en önemlisi de sivri kulakları. Uzay Yolu’nda Kaptan Kirk’ün yardımcısı olarak tanıdığımız aktör Leonard Nimoy, tam anlamıyla ismi duyulduğunda “o kim” denilebilecek bir oyuncu. Ancak “Mister Spock” denildiğinde hatırlanan Nimoy, sinema tarihinde üzerine rolü “etiket gibi yapışan” oyuncular arasında başı çekiyor.

Macaulay Culkin (Kevin - Evde Tek Başına)
Beyazperdeye adımını “Evde Tek Başına-Home Alone” serisiyle atan Macaulay Caulkin, eve giren kötü adamlara dünyayı dar eden sevimli yumurcak tiplemesiyle sevildi. Ancak ilerleyen yıllar Caulkin’in nüfus hanesini artırsa da kariyerinde aynı olumlu yansıma olmadı. Caulkin, hala merdivenlerden Joe Pesci’yi yuvarlayan sarışın minik olarak hatırlanıyor.

James Gandolfini (Tony Soprano - The Sopranos)
Türkiye’de de gösterilen “The Sopranos” adlı dizide rol alan James Gandolfini, aslında çok ünlü bir oyuncu. Bununla birlikte asıl ismiyle değil, sürekli olarak “Tony Soprano” olarak tanınan oyuncu için dergide, “Örneğin babanıza sorun, garanti ederiz Gandolfini kim bilmez. Çünkü o Tony Soprano’dur” yorumu yapıldı.

Elijah Wood (Frodo - Yüzüklerin Efendisi)
Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden “Yüzüklerin Efendisi” ile üne kavuşan Elijah Wood, burada bir “hobbit”i canlandırdı.
Rolünü başarıyla üstlenen Wood, bununla birlikte herkesin sadece “Frodo” olarak bildiği bir karakter olarak sinema dünyasındaki yerini aldı.

Robert Englund (Freddy Krueger - Elm Sokağı Kabusu)
“Elm Sokağı” serisinin zihinlere kazınan ürkütücü karakteri Freddy Krueger’ı beyazperdede Robert Englund canlandırdı. Ancak sanatçıyı hiç kimse üzerinde kırmızı-siyah çizgili kazağı, şapkası ve korkunç makyajı olmadan tanıyamıyor. “Phantom of the Opera” filminde de rol alan Englund, herkesin gözünde dehşet saçan “Freddy Krueger” olmaktan kurtulamıyor.

Christopher Reeve (Superman)
Beyazperdede rolünü hakkıyla canlandıran oyuncuların başında gelen Christopher Reeve, bugün aramızda değil. Attan düşerek kaza geçirdikten sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olan aktör, sonunda hastalığına yenik düşerek hayata veda etti. Şu anda onun tahtında Brandon Routh adlı genç oyuncu otursa da sinemaseverlerin gönlünde “Superman” halen Christopher Reeve...