FB TW PIN NWS

Ağar'dan Kanadoğlu'na destek yok

2007-04-09
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhurbaşkanı seçimi sırasında, TBMM Genel Kurulunda toplantı yeter sayısıyla ilgili tartışmaları değerlendirirken, ''367 tartışmalarını, hukuku zorlama olarak görüyoruz. 184'ün yeterli olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, Mecliste cumhurbaşkanı seçimi oylamalarına katılıp katılmama konusunda bir şey söylemenin erken olduğunu söyledi.

Bu konuyu, günü geldiğinde arkadaşlarıyla değerlendireceklerini dile getiren Ağar, şunları kaydetti: ''Bugün itibariyle bizim söylediğimiz; 367'yi, hukuku zorlama olarak görüyoruz. 184'ün yeterli olduğunu düşünüyoruz. Başka görüşleri ortaya koyanlara da saygı duyuyoruz. Bunlar tartışılacaktır. Bu anlamda tartışmalar olacaktır. Ortada aday yoktur. Sadece mesele, bir oyalama çerçevesine oturtulmuştur. Biz bu konunun dışındayız.''

''İTTİFAK OLMAZ, BAŞKA BİR ŞEY OLUR...''

Ağar, Anavatan Partisi ile bir ittifak olup olmadığına ilişkin soru üzerine, bugün dış politikayla ilgili basın toplantısı düzenlediğini, bu konuda 1-2 gün sonra görüş açıklayabileceğini ifade etti.

Bu konuda bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını ve siyaseti olumlu yönde yaptıklarını kaydeden Ağar, gazetecilerin, ''Ülkenin geleceği açısından ittifak yapar mısınız?'' sorusu üzerine, ''İttifak olmaz, başka bir şey olur. Detaylarını başka zaman konuşuruz'' dedi.