FB TW PIN NWS

Abdullah Gül ABD'de

2007-02-05
Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakani Abdullah Gul, resmi temaslarda bulunmak uzere ABD'nin baskenti Washington'a geldi.

Washington'da kendisini yogun bir programin bekleyen Bakan Gul, oncelikle Pazartesi gunu ABD Baskan Yardimcisi Dick Cheney ve ABD Ulusal Guvenlik Danismani Stephen Hadley ile ayri ayri gorusmelerde bulunacak. Bakan Gul Sali gunu ise ABD'li meslektasi Condoleezza Rice ile Amerikan Disisleri Bakanligi'nda bir calisma yemeginde biraraya gelecek. Iki bakanin gundeminde PKK agirlikli olmak uzere ikili ilsikiler, Iran, Suriye, sozde Ermeni soykirimi yasa tasarisi ve Irak konulari yer alacak. Bakan Gul ayni gun Amerikan Ulusal Basin Kulübü'nde "Turkiye-ABD muttefikligi"ne dair bir konusma gerceklestirecek. Çarsamba gunu Amerikan Kongre uyeleriyle bir araya gelecek olan Gul, German Marshall Fund adli dusunce kurulusunda bir toplantida konustuktan sonra ABD gezisinin ikinci ayagina New York'ta devam edecek.

Bakan Gul ve beraberindeki heyet New York'ta BM genel Sekreteri Banki Monn ile de bir araya gelecek ve Dis İliskiler Konseyi'nde bir konusma yapacak. Gul, 9 Subat'ta ABD'den ayrilarak Turkiye'ye hareket edecek.