FB TW PIN NWS

AP Aşırı Sağ Grup Başkanı: ''Türkiye Lübnan gibi bir Ortadoğu ülkesi''

2007-04-01
Avrupa Parlamentosu Aşırı Sağ Grubu Başkanı Fransız Bruno Gollnisch, AB’nin bir “Hıristiyan Birliği” olduğunu öne sürerken, Türkiye’yi “Lübnan gibi Ortadoğu ülkesi” olarak nitelendirdi. Gollnisch, “Türk halkını AB kapısı önünde aldatıp oyalamaya kimsenin hakkı yok” dedi.


Bruno Gollnisch, ABHaber ile yaptığı mülakatta AB’nin bir Hıristiyan Birliği olduğunu belirterek, AB’nin kuruluş felsefesi ve temelinin Hıristiyan uygarlığı olduğunu öne sürdü.


BEN TÜRK DOSTUYUM
Buna karşın kendisinin de bir Türk dostu olduğunu söyleyen Gollnisch, Türkiye’ye karşı AB’de bir türlü dürüst olunamadığını, üyelik için devamlı ön şartlar getirilerek Türk halkının haksız yere oyalandığını, incitildiğini vurguladı. Gollnisch, “Türkiye’yi AB üyesi yapmayacaklar, devamlı oyalayarak zamana oynuyorlar” dedi.

Türkiye’nin Lübnan gibi bir Ortadoğu ülkesi olduğunu, bu iki ülkeye de sempatisi olduğuna dikkati çeken Gollnisch, “Türk halkının AB kapısı önünde aldatıp oyalamaya kimsenin hakkı yok, Türklere gerçekler söylenmeli. AB bir Hıristiyan Birliği” açıklamasında bulundu.


Gollnisch, Türkiye ile AB’nin bir çok alanda ortak harekete edebileceğinin altını çizerken de “AB ve Türkiye terörizm, organize suçlar, kaçak göç gibi birçok alanda işbirliğine gidebilir. Ortak hareket edebilebilecek alanlar var. Bu konular üzerinde çalışabiliriz” diye konuştu.


Almanya Başbakan Merkel’in Türkiye’yi Berlin’deki AB’nin 50. yıl kutlamalarına davet etmemesi konusunda yorumda bulunmayan Gollnisch, Merkel’in bir AB politikası olmadığını, havanda su dövdüğünü söyledi.