FB TW PIN NWS

AB’nin 50. yaşgünü için Manchester’da maç

2006-12-11
İngiltere’nin Manchester kentindeki Old Trafford 13 Mart 2007’de tarihi açıdan çok özel bir maça ev sahipliği yapacak. Roma Antlaşması’nın 50. yıldönümü ve Manchester United’ın Avrupa kupalarındaki ilk maçının üzerinden geçen 50 yıl dolayısıyla oluşturulacak Avrupa Karması Manchester United ile karşılaşacak.

Avrupa bütünleşmesinin en önemli kilometre taşlarından biri olan 25 Mart 1957 tarihli Roma Antlaşması’nın 50. yıldönümünü böyle bir maçla kutlama teklifini iletmesi üzerine harekete geçen UEFA, 1956/57 sezonunda Avrupa Şampiyona Kulüpler Kupası’na katılan ilk İngiliz takımı olan Manchester United’ın da bu tarihin 50. yılını kutlamasını bir araya getirerek böyle bir organizasyona girişti.

Bu karşılaşmada sahaya çıkacak olan Avrupa Karması’nın teknik direktörünün Dünya Kupası’nı kazanan İtalya milli takımının eski hocası Marcelo Lippi olacağı öğrenildi.

Barroso: “Futbol ortak bir tutku, ortak bir dil”

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Maneul Barroso, Avrupa Birliği’nin ortaya çıkışının 50. yılını kutlamak için daha güzel bir organizasyon olamayacağını vurgulayarak, “AB’nin 50. yılını Avrupa’nın birliğini sembolize eden, hepimizin paylaştığı ortak bir tutku ve konuştuğumuz ortak bir dil olan futbolla kutlamak harika olacak” şeklinde konuştu.