FB TW PIN NWS

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump oldu.

2016-11-09
ABD'nin yeni Başkanı  Donald Trump oldu.
ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump oldu.

ABD'de 8 Kasım 2016 tarihinde yapılan seçimlerin sonucuna göre ABD'nin 45. başkanı Donald Trump oldu.
Cumhuriyetçi Parti adayı iş adamı Donald Trump ve Demokrat Parti adayı eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton arasında gerçekleştirilen 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde zafer Trump'ın oldu.

Trump'ın ABD'de zaferini ilan etmesinin ardından T.C. Dışişleri'nden açıklama geldi: Seçim sonuçları ABD halkının tercihidir. ABD halkı kimi seçerse saygı duyarız.

İşte o açıklama
"ABD-Türkiye ilişkileri kişilerden bağımsızdır. Türkiye ABD ile olan ilişkilerini sürdürmeye kararlıdır. Seçim sonuçları ABD halkının tercihidir. ABD halkı kimi seçerse saygı duyarız."

Zafer konuşması için kürsüye çıkan Donald Trump, Hillary Clinton'ın kendisini aradığını ve zaferini kutladığını söyledi.

ABD'nin yeni Başkanı Trump zafer konuşmasında "Artık tek vücut olma zamanı. Bütün Amerikalıların Başkanı olacağım" dedi, dünyaya dostluk mesajı verdi: Düşmanlık değil ortalık arayacağız.

ABD'lilere mesaj veren ve ülkeyi kucaklayan Trump, birlik ve dayanışma çağrısı yaptı. Bütün Amerikalıların başkanı olacağını belirterek kendisine destek vermeyenlere de birlik çağrısında bulundu. Amerikalıların daha parlak ve iyi bir gelecek için karar verdiğini belirterek, Amerikan rüyasını yeniden yaratacağını söyledi.

Amerika'yı yeniden yapılandıracağını dile getiren Trump, ABD ekonomisini yeniden canlandıracağını, ABD'nin en iyisinden daha azına razı olmayacağını dile getirdi.

Düşmanlık yerine işbirliğini tercih edeceğini söyleyen Trump, dünyaya da dostluk mesajları verdi. "Dünyadaki en güçlü ekonomiye sahip olacağız. Aynı zamanda diğer tüm uluslarla iyi geçineceğiz. Düşmanlık çatışma değil ortalık arayacağız" dedi. Trump destekleri için ailesine teşekkür etti.

Trump'ın konuşmasından satır başları;

"Çok teşekkürler herkese. Sizleri beklettik kusura bakmayın karışık işler bu işler. Çok teşekkürler. Clinton'dan telefon geldi az önce. Bizleri tebrik etti kendisi. Ben de onu tebrik ettim, kendisini ve ailesini bu zorlu kampanyadaki çabalarından dolayı tebrik ettim. Hillary uzun yıllar zorlu bir süreçte çalıştı ve kendisine şükran borcumuz var yaptığı hizmetlerden dolayı.

Şimdi zaman artık ABD'nin bu bölünmenin yaralarını sarma vakti. Cumhuriyetçilerin, Demokratların bir araya gelme, bir olma, birleşik olma zamanı. Ben kendi adıma şöyle bir taahhütte bulunuyorum: Beni desteklememeyi seçenler için şöyle söyleyeyim, ben elimi sizlere uzatıyorum, sizlerin yardımına ihtiyacımız var, o yardımla beraber ilerleyeceğiz. En baştan beri söyledim, bizimki kampanyadan ibaret değildi. Çok çalışkan kadın ve erkeğin olduğu, ülkesi için parlak bir gelecek kurmak insanların hareketiydi bu. Pek çok farklı ırktan dinden gelen insanların oluşturduğu ve insanlara hizmet etmek isteyen bir hareketti ve insanlara hizmet edeceğiz. Birlikte çalışarak ulusumuzu tekrar inşa etmeyi bir an evvel başlatacağız.

İnanılmaz bir potansiyel var. Ben ülkeyi çok iyi tanıma fırsatı buldum. Her Amerikalı kendi potansiyelinin farkına varma şansına sahip olacak. Ülkemizin tüm kadınları ve tüm erkekleri, unutulan herkes artık unutulmayacak, hatırlanacak. Şehirlerimizdeki sorunları çözeceğiz, okullar, hastaneler, tüneller her şeyi inşa edeceğiz. Böylelikle her şeyin birincisi olma fırsatını tekrar yakalayacağız ve aynı zamanda nihayet savaş gazilerimizin de elinden tutacağız. Onların pek çoğuyla tanışma imkanım oldu. Onlarla geçirdiğim vakit benim için müthiş bir gurur kaynağı. Yenilenme projesi başlatacağız. İnanılmaz bir beceri kabiliyeti var ülkede. İnanılmaz bir ekonomik planımız var, büyümeyi ikiye katlayacağız. Tüm diğer uluslarla da iyi ilişkiler kuracağız.

Hiçbir şey bizim ulaşamayacağımız kadar ulaşılmaz değil. ABD'yi tekrar muhteşem ve büyük yapacağız. En iyi yapacağız. Kaderimize tekrar sahip çıkmalıyız, tekrar meydan okuyabilen bir ülke olmalıyız. Başarılı şeylerin hayalini kurmalıyız.

Ben her zaman Amerika'nın faydasını birinci tutacağım ve tüm ülkeler, tüm uluslar için de hiçbir şekilde düşmanlık beslemeyeceğiz. İş birliği içinde, anlaşma yoluyla ortak paydada buluşacağız. Dünyaya da şöyle sesleniyorum: Evet ABD'nin çıkarları ön planda olacak ama herkesle ortak zemin arayacağız, ortaklık arayacağız, çatışma değil. Bu gece çok tarihi bir zaferi yaşıyoruz.

Kardeşim Robert, kardeşim ve en iyi arkadaşım Robert. Onların da aslında bu sahnede olması gerekli ama neyse. Harika bir ailem olduğu için çok şanslıyım. Ve Melania, İvanka, Eric, Tiffany, sizi seviyorum sizlere teşekkür ediyorum ve özellikle bunca saat buna dayandınız, hiç kolay değildi. Bu siyasi şeyler gerçekten çok zorlu olabiliyor. Aileme çok teşekkür ediyorum, baş ettiğiniz için. İnanılmaz bir iş çıkardınız. Ne kadar şahane bir grup."