FB TW PIN NWS

29 Aralık 2016 günü gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık 30 Aralık 2016 tarihinde tutuklandı.

2016-12-30
29 Aralık 2016 günü gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık 30 Aralık 2016 tarihinde tutuklandı.
29 Aralık 2016 günü gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık 30 Aralık 2016 tarihinde tutuklandı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da attığı 11 ayrı tweet ve yazıları nedeniyle dün gözaltına alınan Gazeteci Ahmet Şık sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Gazeteci Ahmet Şık, 29 Aralık 2016 günü gözaltına alınarak savcılık tarafından sorgulandı ve 30 Aralık 2016 tarihinde Çağlayan Adliyesi'nde çıkarıldığı İstanbul Sulh Ceza Hâkimliğince "FETÖ, DHKP-C, PKK propagandası yaptığı" iddiasıyla tutuklandı.

Şık ifadesinde “Gazeteciliği böyle soruşturamazsınız. Beş yıl öncesinin aynısı tekrar ediyor” diyerek sorulara yanıt vermedi. Şık, savcılık tarafından PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütlerinin propagandasını yaptığına dair delillerin bulunduğu öne sürülerek "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Şık, daha önce FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasını anlattığı kitabının basımından önce dönemin savcısı firari FETÖ'cü Zekeriya Öz'ün talebiyle Ergenekon Davası kapsamında tutuklanmıştı.

Avukat Can Atalay’ın verdiği bilgiye göre İstanbul Basın Savcısı Fahrettin Kerim Yerli, bu sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek, gözaltında tutulan Ahmet Şık’ın ifadesini aldı. Sorulara yanıt vermeyen Şık, “Gazeteciliği böyle soruşturamazsınız. Beş yıl öncesinin aynısı tekrar ediyor” dedi. Ahmet Şık emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şık mahkemece tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten savcı tarafından emniyette sorgusu yapılan gazeteci Ahmet Şık, öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Polisler eşliğinde basın savcılığı bürosunda bekletilen Ahmet Şık hakkındaki savcılık kararı, saat 14.30 sıralarında belli oldu. Savcılık, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan Ahmet Şık’ın tutuklanmasını talep etti. Bunun üzerine Şık, polisler eşliğinde nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Bu arada CHP’li milletvekili Barış Yarkadaş ile birlikte yakınları da Ahmet Şık’a destek olmak için adliyeye geldi.

Gazeteci Ahmet Şık, dün bir tweet atarak polisler tarafından gözaltına alındığını duyurmuştu. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Şık, dün geceyi emniyette geçirmişti.

Gazeteci Ahmet Şık, daha önce 6 Mart 2011'de "Ergenekon terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanarak gazeteci Nedim Şener ile birlikte Metris Cezaevi'ne gönderilmişti ve 12 Mart 2012 tarihinde 375 gün sonra Nedim Şener'le birlikte tahliye olmuştu. Ahmet Şık, cezaevinden çıktıktan sonra ilk açıklamasında “Eksik kalmış adalet, hukuk ve demokrasi getirmeyecek. Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek. O cemaat bağlantılı, o çete bağlantılı adamlar buraya girecek. Bunlara sesini çıkarmadığı için siyaseten sorumlu AKP hükümetidir” demişti.