FB TW PIN NWS

27 Gündür Komada Olan İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti

2017-05-09
27 Gündür Komada Olan İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti
27 Gündür Komada Olan İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti.

Şarkıcı İbrahim Erkal, 12 Nisan’da beyin kanaması geçirip hastaneye kaldırılmıştı. Erkal, 12 Nisan’dan beri yoğun bakımda tutuluyordu.

Acı haber, İbrahim Erkal'ın aile üyeleri tarafından yönetilen resmi Facebook sayfasından duyuruldu. Yapılan açıklamada "Değerli sanatçımız İbrahim Erkal, tüm çabalara rağmen hakkın rahmetine kavuşmuştur. Dualarımız birlikte olsun, dileğimiz tek olsun, mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerine yer verildi.

Ancak, İbrahim Erkal'ın ailesi tarafından yapılan açıklamanın ardından, CNN Türk'e konuşan Erkal'ın doktorları, ünlü şarkıcının sağlık durumunun stabil olduğu açıklamasını yaptı. Tam da bu açıklama sonrası kafalar karışmışken, bu sefer de DHA, İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği, ancak hayati fonksiyonlarının devam ettiği yönünde bir haberi abonelerine servis etti.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Erkal'ın, bugün yapılan tetkikler sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiğinin tespit edildiğini söyledi. Doç. Dr. Sağlam, "İbrahim Erkal'ın bugün yapılan tetkiklerinde beyin ölümünün gerçekleştiği tespit edildi. Erkal'ın yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları devam ettiriliyor." dedi.

Evinin otoparkında 12 Nisan'da baygın halde bulunduktan sonra özel bir hastaneye kaldırılarak tedavisine başlanılan Erkal, daha sonra ailesinin talebi üzerine ileri tetkik ve tedavilerinin yapılabilmesi amacıyla 29 Nisan'da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmişti.