Trip: Türkiye İnternet İstatistikleri Platformu  
Biyografi.info | Hayatlar, bu satırlarda saklı.
  1 dakika önce güncellendi.
Elektron'u keşfeden Nobel Ödüllü ünlü fizikçi'nin
kim olduğunu biliyormusunuz?
  A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
Biyografiler | Makaleler | Kategoriler | Yakın Plan | Ara.Biyografi.info | Bugün: 05 Temmuz 2008
Yiğitlik intikam almak değil , tahammül etmektir.
Shakespeare
  Haber Arşivi » 'Hayır deyin, Sayın Erdoğan'
  İlgili Kişiler
 
  İlgili Makaleler
 
 AKP
Haber
           
'Hayır deyin, Sayın Erdoğan'
Financial Times gazetesinin başyazılarından birinde, Türkiye'de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çekiliyor ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için adaylığını koymaması çağrısı yapılıyor. Yazının başlığı: "Hayır deyin, Sayın Erdoğan."

Erdoğan'ı "Avrupa'nın en önemli ülkelerinden birinin en güçlü adamı" olarak niteleyen gazete, cumhurbaşkanı olması halinde bunun gerek Türkiye, gerekse lideri olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi AKP için talihsiz bir adım olacağını yazıyor.

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin son yıllardaki en istikrarlı hükümetine liderlik ettiğini, ve bu hükümet döneminde ordunun gücünün sınırlandırıldığını, işkenceyle mücadele edildiğini ve azınlıklara daha fazla haklar tanındığını belirten Financial Times; bu istikrar sayesinde Türkiye'de daha yüksek büyüme oranları yakalandığını ve geçmişe oranla çok daha fazla doğrudan yabancı yatırım çekildiğini ifade ediyor.

Gazete yazısını şöyle sürdürüyor:

"Erdoğan'ın ezici bir çoğunluğa sahip olduğu parlamento cumhurbaşkanını seçeceği için, Erdoğan'ın bu makama erişebileceğine kuşku yok. Ama Erdoğan'ın önünde bir seçim bulunuyor.

"Ya başbakan olarak görevine devam edebilir ve AKP'yi bu yıl bir diğer seçim zaferine taşıyarak, Türkiye'nin açık farkla yenilmesi en zor siyasi gücü haline getirebilir; ya da cumhurbaşkanlığına adaylığını koyar ve ülkedeki kültürel gerilimin nasıl patladığını izler.

"Cumhurbaşkanlığı makamı yargıda, akademik ve bürokratik atamalarda önemli bir role sahip olduğu için çok hassas. Türklerin yaklaşık yüzde 70'i Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini düşünüyor. Bunda haksız da sayılmazlar.

"Erdoğan cumhurbaşkanının en temel sorumluluğu olan ülkenin hassas anayasal düzenini koruma görevini gerçekleştireceğini göstermek için yeterince çaba sarfetmedi.

"Başbakanlığının ilk zamanlarında zinayı suç haline getirme fikriyle flört etti. Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası'nın başına faiz almayan ve İslamcı finans kurallarıyla işleyen bir bankanın başkanını getirmeye çalıştı. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde halen üniversite ve kamu binalarında yasak olan türban hakkındaki tartışma daha önce hiç olmadığı kadar alevlenecektir.

"Türkiye'de dini özgürlüklerin genişlemesi gerek ama Erdoğan ile laik elit kesim arasındaki bir çekişme yüzünden ülkenin istikrarı tehlike altına girebilir. Bu ne Erdoğan'ın ne de Türkiye'nin göze alabileceği bir yüzleşme..

"Türkiye'nin modern bir Avrupa ülkesine dönüşümünü henüz tamamlanmadı. AKP de kendi metamorfozunu tamamlamış değil...

"Türkiye'nin ilerleyişine devam etmesi için Erdoğan'ın başbakan olarak kalması gerek."


Güncelleme: 17:34 TSI 20 Temmuz 2006 Persembe


 Kaynaklar; Kozmopolit.net

Biyografi.info'dan Alıntı Yaparken: Alıntı yapmadan önce metinlerin, resim ve fotoğrafların telif hakları ile ilgili "Telif Hakları" bölümünü kesinlikle okuyun. "Telif Hakları"nı okumak için tıklayın.
 


En çok aranan isimler: Adnan Menderes - Cem Uzan - Mehmet Ağar - Recep Tayyip Erdoğan - Deniz Baykal - Erkan Mumcu
Peyami Safa - Halide Edip Adıvar - Adolf Hitler - Albert Einstein - Orhan Pamuk - Ahmet Necdet Sezer - Aydın Doğan
Gülben Ergen - Cansu Dere - Hülya Avşar - Sezen Aksu - Cem Yılmaz - Adriana Lima - Atilla İlhan - Al Pacino - Cem Yılmaz

Network: Biyografi.info | Get2use.com | Gezilecekyer.com

İçerik Politikası | Telif HaklarıBize Yazın

Biyografi.info'da yer alan "telif hakkı" yasalarınca korunan makale ve biyografiler "©" (copyright) iconu ile belirtilmiştir.
Bu makale ve biyografilerin tüm hakları Biyografi.info'ya aittir ve hiç bir şekilde izinsiz olarak kullanılamaz. Detaylı bilgi için "Telif Hakları"nı okuyun.
 
   
"Biyografi.info Arama Motoru", artık Türkçe, İngilizce,
Almanca Sözlük destekli!
"Biyografi.info Sözlük"
 
  Albert Einstein
  Adolf Hitler
  Mustafa Kemal ATATÜRK
  Halide Edip Adıvar
  Necati Şaşmaz
 
  Turhan Çömez
  Miroslav Klose
  Euzebiusz Smolarek
  Mladen Petric
  Ivan Klasnic
 
 
   
Kevin Spacey
Bak Dergisi

Biyografi.info Reklam

Estetik
Estetik Cerrahi
Burun Estetik
Estetik
Oyun Oyna
Estetik